Облачният стрийминг на видеоигри вече години наред се явява несбъднатата мечта на много геймъри. От първите плахи опити преди десетина години до все още непоявилата се официално xCloud на Microsoft, потребителите чакат да видят своя „Netflix за игри“, който така и не се реализира в пълнота. Явява ли се и Stadia поредния неуспешен проект в областта на клауд стрийминга? След като вчера ви съобщихме за напускането на човека, отговарящ за продуктовото развитите в Google Stadia, сега разбираме за още шестима служители, които наскоро са прекратили работата си в Google.

В отделни репортажи в последните месеци, различни медии разкриват за всякакви проблеми в офисите на Stadia – серия от грешни решения на мениджмънта, милиони долари, похарчени за различни усилия (като например за присъствието на игри на Ubisoft в Stadia), неизпълнени обещания, за да се стигне до закриването на цял отдел, оставил без работа 150 души.

От публикация на Resetera разбираме, че тазседмичното напускане на Джон Джъстис не е единствено. Наскоро същото действие са предприели шестима други негови колеги, а новото им работно място е Haven Studios. Компанията беше основана от Джейд Реймънд, дългогодишен служител на Electronic Arts, Sony и Ubisoft, която беше наета от Google преди две години, за да ръководи работата по създаването на оригинално съдържание за Stadia.

Според новата информация, Haven Studios се е подсилило с бившия генерален мениджър на Stadia Себастиен Пюел, Джонатан Дакоф, изпълнявал ролята на UX разработчик, Кори Мей – отговорник за издателските дейности, Еруан Льо Рузик и Франсис Денонкур, както и Пиер-Марк Берюб, изпълнявал ролята на графичен програмист в Google Stadia.

Към настоящия момент, Haven Studios работят по проект, спонсориран от Sony, който все още не е разкрит.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари