Майкъл Пахтър си е откровен чешит. Анализатор към Wedbush Securities и домакин на YouTube канала на Siftd Games за Pachter Factor , Пахтър успява почти винаги да изумява с… погрешните си предвиждания. И то нееднократно, с пълна увереност.

Както когато през 2006 убедено заяви своята прогноза, че Nintendo скоро ще напусне конзолния бизнес. През 2009 Пахтър прави още едно смело предвиждане: PlayStation 3, Xbox 360 и Wii ще са последните конзоли. А какво да кажем за „видението“ му от 2014, че Xbox One ще се продаде с повече от 75 000 конзоли от PS4? В крайна сметка, конзолата на Sony се продаде далеч по-силно от тази на Microsoft – в съотношение почти 3:1. Сега дойде и поредното „ново 20“, който смята, че Microsoft не правят много пари от Xbox Game Pass (към септември тази година услугата има над 15 000 000 абоната). Той споделя своето виждане в разговор с GamingBolt и възможността Sony да отговори на Game Pass със своя услуга – нещо, което той смята за ненужно, понеже Sony си имат своята собствена абонаментна услуга: PlayStation Now.

„Ами, те я имат, просто не я рекламират добре“, отговаря Пахтър на въпроса дали Sony ще покаже нещо като Game Pass в бъдеще. „Те разполагат с PS Now. Просто нямат толкова много игри и не публикуват там новите си заглавия. И това е проблема – че абонаментът им не включва нови игри, а този на Microsoft – включва“. Той е убеден също така че появата на някакъв вариант на Game Pass от страна на Sony, няма да им голяма икономическа полза за компанията.

„Така че въпросът тук е дали Sony ще тръгне по пътя на Microsoft? Не съм убеден, че Microsoft правят пари от този модел, така че мисля, че е грешно бизнес решение. Имам предвид, че Microsoft разполагат с наистина много пари, така че могат да правят, каквото си поискат, но Sony не разполага с подобни средства. Така че моите уважения към Sony, които смятам за много добри бизнес хора, които вземат интелигентни бизнес решения. Трябва да има причина, поради която не са го направили досега и тази причина е, че това няма голям икономически смисъл“.

Дали има логика в размишленията на Пахтър сами може да прецените – вероятно такава има, макар и да звучи ексцентрично изказването му. Все пак е добре да се помисли, че докато Sony имат една гейм платформа, Microsoft имат освен своята собствена конзола и Windows, което променя до голяма степен уравнението. Що се касае Game Pass, последните добри новини, свързани с услугата е, че тя ще получи интеграция с каталога на Electronic Arts посредством интеграцията на Game Pass с абонаментната услуга на ЕА, Play. Другата новина, която всички очакваха е, че платформата получи интеграция с xCloud – гейм стрийминг услугата на Microsoft.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари