Imperator: Rome, Planetfall: Age of Wonders, Anno 1800, Total War: Three Kingdoms и още много други заглавия правят от 2019 една добра година за стратегическите видеоигри. В края на тази година е време да обърнем поглед към бъдещето и да помислим какво ни очаква през 2020. Наскоро Gameranx направиха кратък преглед на това, което ни очаква в жанра през 2020 в кратък материал, озаглавен: „Топ 5 на новите стратегически игри, идващи през 2020“.

5. Empire of Sin

Изглежда така сякаш играта е незаслужено на последно място, тъй като всичко, което знаем за нея до този момент звучи страхотно. Empire of Sin е рожба на един от най-необичайните съюзи, за които може да си помислите: майсторите на гранд-стратегии Paradox Interactive, в качеството им на издатели, и създателите на Doom Romero Games, като разработчик. И макар и да участва активно в работата по играта, Empire of Sin е сбъднатата мечта не на Джон, а на съпругата на злия гений зад шутър шедьоврите на студиото, Бренда.

Empire of Sin ще ни отведе към Чикаго и началото на миналия век по време на Сухия режим. Вие сте гангстер, който ще трябва да изгради една своя „империя на греха“ не само с помощта на куршумите, но и на уменията си да лавира и преговаря, да създава съюзи и превзема цели квартали. Тук ще се срещнете познати от историята лица и емблематични локации, а освен стратегическия елемент, като управление на ресурсите ви и внимателно планиране, ще се срещнете и с ролева игра, която да ви потопи дълбоко в гангстерския рай, който представлява Чикаго от 20-те години на XX век.

4. Evil genius 2

Rebellion Developments, известни най-вече със снайперския шутър Sniper Elite 2 подаряват на своите почитатели продължение на симпатичното заглавие от 2004, за да ги зарадват с нова визия и още от хумора и интелигентния дизайн на играта. В нея, вие ще получите достъп до четирима зли гения, като всеки от тях има свои собствени цели, плюсове и минуси.

Освен, че ще трябва да си изберете най-подходящ за вас зъл гений, то и ще трябва да си построите уютен дом с не по-малко зли помощници, с които да реализирате ужасните планове, които имате за глобална доминация. Ще трябва да следите изкъсо всички операции и вашите подчинени, за да се уверите, че са лоялни, ефективни, и разбира се – че не са шпиони. Крайната ви цел – да построите могъщо оръжие, с което да подчините света.

3. Iron Harvest

Подобно на Empire of Sin, Iron harvest изглежда ще е една много специална игра. Проектът на KING Art Games се превърна в един от хитовете в Kickstarter, откъдето играта тръгна. Iron Harvest ви пренася в една алтернативна картина на Европа след края на Първата световна война. Три големи държави – войнствената и богата Саксонска империя, мирната Полания и пострадалата неимоверно много от войната и огромна по територия Република Русвиет. Технологиите в тази алтернативна реалност са се развили необичайно бързо и огромни механични чудовища биват използвани за различни цели от хората.

Iron Harvest излиза в края на септември следващата година и ще предложи над 40 различни войскови единици, огромни фракции, които да управлявате, класически RTS, състезателен мултиплейър и интересна сингъл кампания.

2. Stronghold: Warlords

Играта на FireFly Studios е поредното попълнение към класическите RTS игри от поредицата. Този път обаче, Stronghold: Warlords ви отнася в Китай през трети век преди новата ера и в края ще ви изправи пред монголското нашествие от 1200 г.сл.н.е. Ще трябва да изграждате мащабни укрепления и организирате армии, които да се бият за вас, а заедно с тях и да се справяте с AI воюващи лордове. Представена по време на Е3 2019, нещата, които знаем за Stronghold: Warlords са малко. Това, което беше потвърдено обаче е, че освен сингъл кампанията, Firefly ще доставят и онлайн мултиплейър.

1. Humankind

Играта с амбициозното заглавие идва от създателите на Endless Space и Endless Legend Amplitude Studios и се смята, че Humankind ще е нов прочит на 4X жанра от страна на издателя Sega, който ще е сходен с този на Civilization. Пред вас е човешката цивилизация, която трябва да развиете през шест големи епохи, започвайки с номадската ера. Вашите усилия да изградите устойчива икономика и общества ще е възпрепятствана от различни страни и неблагожелатели. Подобно обаче и за Stronghold: Warlords, нямаме повече подробности.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари