Пиратската версия на Watch Dogs генерира биткоини

2
89

Версията на Watch Dogs, която се появи в различните торент-трекери, инсталира в компютрите на геймърите програма, която участва в добива на криптовалута. GameCrastinate съобщи, че програмата без разрешението и знанието на потребителя генерира биткоини.

Един от потребителите, изтеглил и инсталирал пиратската версия на Watch Dogs забелязал, че компютърът му започнал да съобщава за критична грешка. Опитвайки се да разбере причината за това, геймърът открил, че 25% от паметта на компютърната система е заета от софтуер за добив на биткоини.

Добивът на биткоини е на практика решаването на математически задачи, чрез които се генерират криптомонети и изисква значителни системни ресурси, като често в Глобалната мрежа се появява пиратски софтуер, организиращ компютрите на потребителите в гигантски мрежи за добив на криптовалута. Пиратската версия на Watch Dogs съвсем не е първата игра, в която е разкрита програма за таен добив на биткоини. Подобен софтуер бе забелязан и в клиента на ESEA.

Екшънът Watch Dogs, в който главният действащ герой е хакер, официално ще бъде представен утре, на 27-ми май. Играта излиза за персонални компютри, PS3, PS4, Xbox 360 и Xbox One, а по-късно и за Wii U.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари