Пит Хайнс: Fallout 76 няма да е MMO или Battle Royale игра

0
204

Вместо да зарадва, анонсът на новия Fallout настрои мнозина срещу играта без да са видели и секунда от начина, по който работи онлайн елемента.

Bethesda имаха най-богатото портфолио от заглавия по време на Е3, като три игри определено изпъкват – Fallout 76, The Elder Scrolls VI и мистериозния sci-fi проект Starfield.

Разкритието, че следващата игра от света на Fallout ще включва онлайн елемент „събуди“ едно вечно недоволно, но доста шумно малцинство, които възроптаха срещу характеристиката, едва ли не погребвайки поредицата. И то независимо от това, че Bethesda подчерта, че играта ще може да се изиграе от край до край в сингъл режим – да, светът ще е по-малко населен и прогресът по-труден. И все пак става дума за ядрен апокалипсис. Никой не очаква да се блъскаш в тълпи от хора, нали? Този целия шум провокира директорът на студиото Пит Хайнс за пореден път да се опита да успокои недоволните.

„Смятам, че някои разбират за какво става дума и някои си нямат никакво понятие“, споделя Хайнс в интервю за Variety. „Те си мислят, че това е чисто и просто PvP. Те си мислят, че става дума единствено за тичане насам-натам и стреляне по всичко живо или че няма да може да играете и сам. Или пък че ракетите излитат всяка минута. Те съдят по други неща, които казват „онлайн“ или „пост-апокалиптично“.

„Идеята тук е, че се появявате и светът е бяло платно. Вашата задача е да изградите наново този свят. И докато това означава, че ще може да градите където и каквото си поискате, то означава, че ако искате, може да не строите каквото и да е. Ако искате да играете като номад и да не пускате корени никъде, можете да го направите. Ще намерите тук работилници, ще може да търгувате или да не търгувате. Зависи изцяло от вас“, обяснява Хайнс.

Още по време на Е3, Хайнс обясни, че в даден сървър ще има едва около дузина играещи, а не стотици хиляди. Все пак това е опустошена от ядрена бомба зона.

„Това не е ММО и не е Battle Royale. Трябва да почувстват, че току-що са напуснали укритието“, допълва той.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за