По-малко от половината геймъри са изчакали да видят края на последното приключение на Нейтън Дрейк.

Днес видеоигрите предлагат огромни по обеми пакети със съдържание и множество възможности да прекарате не просто часове, а дни в световете им. Отделно от традиционните сингъл преживявания, днес имаме и игрите с постоянни онлайн светове, които не изискват ангажиране на вниманието към историята и последователно следване на героя. А и самите традиционни заглавия изискват доста внимание при все по-често срещания си открит дизайн. Дали заради присъствието на състезателните онлайн игри, дали заради това, че световете и на традиционните преживявания стават все по-големи и открити, но според едно проучване, все по-малко и по-малко геймъри имат желание да завършват видеоигровите заглавия докрай. Това става ясно от проучване проведено от страна на GameRevolution. Нужно е обаче да бъде направена забележката, че става дума за проучване сред PS4 геймърите, а не общо за всички. Така че приемете наблюденията с доза съмнение по отношение на изводите.

Marvel’s Spider-Man (50.3% от играещите са я завършили)

Insomniac очарова мнозина с трактовката си на „Човека-паяк“. Посочените проценти са всъщност изненадващи в сравнение с други големи игри, излезли в последно време.

God of War (53.6%)
Един от големите хитове на 2018 също е завършена от повече от половината от анкетираните геймъри.

„Заради своя свеж подход над комбат системата и нововъведения фокус над разказването на историята, а в същото време запазване на чувството за зрелищност, играта за PS4 се справя далеч по-добре от последната игра от сериите, God of War: Ascension, която беше завършена от едва 35.4% от игралите я“, пише Тайлър Трийз от медията.

Red Dead Redemption 2 (22%)

Това, че не са много геймърите, които не са стигнали края на приключението в RDR2 не е за учудване, но все пак, процентът хора, които са изиграли до край, изглежда доста малък. Огромният открит свят на Rockstar е предизвикателство за всеки и предлага много забава.

Но, както и посочва Трийз: „да обикаляш огромния свят на Дивия запад и просто да влезеш в ролята на каубой е повече от достатъчно за мнозина, и докато те разполагат с този вид площадка за игра на тяхно разположение, те не се интересуват толкова много от завършване“.

Assassin’s Creed Odyssey (24.6%)

С всяка нова игра, забавленията с асасина стават все по-големи и по-големи, но по-малко от една трета звучи обезсърчаващо. Все пак, игрите днес наистина стават все по-големи.

Detroit: Become Human (61.7%)

Играта на Дейвид Кейдж и компания, определено е нещо запомнящо се. Освен това, типът игри, които представя Quantic Dream, попадат в категория, която има своя вярна армия от последователи, които знаят какво да очакват с всяка нова игра на студиото. Множество възможни финали, сложна разклонена система на изборите, актуална тема и история, са само част от причините, такъв висок процент на завършване на Detroit: Become Human да бъде отбелязан.

Ето и някои други заглавия, отбелязани в своеобразната класация: Uncharted 4: A Thief’s End (41.7%), Darksiders 3 (37.9%), Far Cry 5 (35.8%), Dead Cells (15%), Persona 5 (34.8%), Yakuza Kiwami 2 (49.1%), Darksiders 3 (37.9%), Crash Bandicoot (12.6%).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари