Повече от 50 процента от родителите се тревожат, че децата им играят игри онлайн

4
12

Повече от половината родители се притесняват за безопасността на децата им, когато те играят видео игри в мрежата, а един на всеки пет счита, че онлайн геймингът може да бъде „платформа, където децата да бъдат обиждани и тормозени“.

Това показват резултатите от ново проучване, проведено от специализирания сайт Get Safe Online.

В него участват над 2000 родители, чиито деца са на възраст между 5 и 18 години.

Интересно е, че въпреки сериозните притеснения за играта онлайн, цели 91 процента от родителите разрешават на децата си да го правят. 37 процента обаче се притесняват, че „нямат контрол“ над онлайн гейминга на децата си. 25 процента пък са наясно с това, че децата им са разкрили лична информация, докато са играли онлайн.

16 процента от родителите свидетелстват, че техните наследници са били обект на тормоз и обидно поведение в мрежата, когато са играли видео игри.

„В повечето случаи онлайн геймингът е забавен, социален и безобиден. Но трябва да имаме ясна представа за това какви игри играят децата и родителите трябва да се притесняват за един свят, който до известна степен им е напълно непознат“, заключава шефът на Get Safe Online Тони Нийт.

„От свалянето на компютърен вирус до онлайн тормоза, всичко това е реално и опасно“, продължава той и препоръчва откровени разговори между децата и родителите им, за да са сигурни възрастните, че малчуганите са достатъчно зрели, за да играят онлайн.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Мили родители! По-добре децата да са пред монитора, отколкото напушени и нафиркани в дискотеката.

Azhen
Azhen

Не знаеш колко си прав !

tERROR85
tERROR85

Ха нова глупост 🙂 Кой ли болен мозък ги ражда тези глупости не знам. Първо игрите водеха до насилие … после се оказа че децата нямали социални контакти докато били пред компютъра … сега явно прекалено много социални контакти има че да успеят да разкрият и лична информация и да бъдат тормозени 🙂 Тъпи родители – тъпи деца … Говорете с децата си обяснете им ги тия неща те могат да разкрият лична информация и да бъдат тормозени не само в игрите(в училище, сред приятели, в дискотеката*). Възрастни разкриват лична информация лесно в интернет камо ли деца. * Лично аз… Виж още »

Azhen
Azhen

Не им завиждам на родителите които трябва да възпитават момиче в тинейджърска възраст…