Подготвя се съвременна версия на класиката Commander Keen

0
26

Заглавието Commander Keen е една от класиките на деветдесетте години и всички геймъри, които са имали възможност да играят на компютър вероятно са чували за него. Командирът има шанс да се завърне отново на сцената с помощта на Том Хол, който е съосновател на игралното студио iD Software. Хол събира пари чрез платформата Kickstarter, за да пусне нова версия на играта, съобщи Eurogamer.

Заглавието на проекта е Secret Spaceship Club и ако парите бъдат събрани той ще бъде достъпен за потребителите на платформите iOS, PC, Mac и Ubuntu Linux. Целта е да бъдат събрани 400 хиляди долара и ако това стане инициативата ще бъде изпълнена до край. Към момента идеята е финансирана от 770 дарители, които дават 42 хиляди долара. До края на набирателната кампания остават още 21 дни.

Новият Commander Keen ще съдържа и инструмент за създаване на нива, наречен Worlds of Wander. С него по-креативните геймъри могат да правят приноси, които после да споделят с останалите почитатели на заглавието.

Проектът ще бъде изпълнен от новата компания на Том Хол, наречена Pieces of Fun. Той я ръководи съвместно с Крис Бърк – ветеран от проекти като Hellgate и Ghost Recon Commander.

Парите, събрани чрез Kickstarter, ще бъдат харчени не само за разработка на играта, но и за логистична подкрепа на инструмента Worlds of Wander, за който ще са нужни поддържащ екип и отделни сървъри.

Хол се надява играта да е готова след една година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари