Buzzfeed News предава, че в момента се подготвя филм от вселената на „Междузвездни войни“, който ще се базира на класическата видеоигра Knights of the Old Republic. Автор на сценария е Лаета Калогридис, известна с работата си по Shutter Island и Alita: Battle Angel. Изданието се основава на информация от три различни свои източника, запознати със ситуацията. Става дума за подготвяна трилогия, като сценария на първия филм вече е почти завършен.

Buzzfeed посочват също така, че Калогридис работи по този проект от пролетта на миналата година.

Knights of the Old Republic или KOTOR, както е известна играта сред феновете ѝ, представлява RPG, чието действие се развива 4000 преди събитията, описани в „Междузвездни войни: Нова надежда“ и представя противопоставянето между ситите и джедаите. Тук, играещите се опитват да осуетят надигнал се бунт срещу Републиката, който е предвождан от един от лордовете-сити – Дарт Малак. Вие се присъединявате към Бастила Шан, един от рицарите джедаи. Buzzfeed подчертават, че почитателите на играта се надяват на филмов проект по любимата си игра отдавна.

Мнозина от заклетите фенове на „Междузвездни войни“ със сигурност биха се радвали на подобен филм, макар че вземайки предвид това, че марката вече е собственост на Дисни, едва ли е възможно това да е завръщане към отдавна изтръгнатите корени на култовата сага. С разочарованието от това, което и Electronic Arts надробиха с Battlefront, то поне те може да са обнадеждени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари