Подобно на зомби, Telltale Games ще възкръсне от мъртвите

0
235

Telltale Games може и да е мъртва от почти година, но зомби версия на бранда е на път да възкръсне, подобно на герой от поредицата Walking Dead игри на компанията. Холдинг компанията LCG Entertainment ще приеме „ключовите дялове, търговските марки, технологията и избрана интелектуална собственост“ на предишните Telltale Games. Това твърди новосформираната корпорация в нейно изявление. Новата компания ще се съсредоточи върху „преиздаването на определени игри от досегашния каталог на компанията и разработването на игри по някои от най-добре продаващите ѝ се поредици“ според анонса.

GameDaily информират за опитите на ветераните в игровата индустрия Джеймс Отилие и Брайън Уодъл да закупят и съживят бранда Telltale Games. Дуото – което е известно с работата си по мобилни и лицензни игри и маркетинг на game engine – се обединило с инвеститори от индустрията, за да направи оферта за остатъците от компанията още през декември, според GameDaily. След това следвали месеци преговори с кредиторите на Telltale, съобщава Polygon.

“Telltale все още има голяма фен база и това е една от главните причини, поради които решихме да направим тази инвестиция“ каза Уодъл в изявление. „Тежко е да гледаш как любимите ти игри изчезват или как не получават продълженията, които заслужават. Затова благодарим на всички за търпението и подкрепата им. Скоро ще имаме вълнуващи новини. Ще се опитаме да не ги караме да чакат твърде много, но мислим, че накрая ще останат доволни.“

Покупката на LCG включва правата върху лицензите на The Wolf Among Us и Batman, както и оригинални игри на Telltale като Puzzle Agent, съобщава Polygon. Съдбата на останалите Telltale лицензи – включително и на поредицата Tales from the Borderlands, която в момента не се продава – не се коментира публично. Изключение прави The Walking Dead, която сега е под контрола на Skybound. По-рано обявеният проект Telltale Stranger Things остава прекратен, тъй като правата са били върнати на Netflix.

А дали се връща само името?

LCG казва в анонса си, че „ключови таланти от оригиналната компания са били наети или договорени от новата Telltale” без да се споменават подробности за това, кой точно включва това. Но Отилие казал на Polygon, че „на някои работници от оригиналните Telltale Games ще им бъдат предложени роли на свободна практика, с възможност за позиция на пълно работно време в бъдеще.“

Но това едва ли ще е от полза на около 250-те служители на Telltale, които бяха безцеремонно освободени миналата година. Polygon добавя, че директорите и основателите на оригиналната Telltale не са част от възобновяването, но „са били проведени неофициални консултации с някои от бившите мениджъри.“

Делото за класови действие, което започнаха някои от бившите служители за неоснователно уволнение продължава да тече, но Polygon съобщава, че това няма да засегне новата холдинг компания.

Съживяването на бранда на Telltale продължава гордата традиция на мъртви компании да се връщат в почти неразпознаваеми форми. Atari са прототипния пример за това. След десетилетия корпоративно жонглиране и реструктуриране, производителя на оригиналните конзоли се завърна с кампания в Kickstarter за съживяването на VCS. Ретро брандове като Coleco и Intellivision също са планирали подобни носталгични възобновявания, но със смесени резултати.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари