Подробности за новата игра на създателите на Layers of Fear

0
141

Създателите на Layers of Fear Bloober Team представиха изненадващо миналата година по време на Е3 своята следваща киберпънк хорър игра Observer, но оттогава нищо не излезе повече за нея. Заглавието вече си има и wiki страница, където може да се научи повече за играта.

Observer ще е своеобразна смесица между Bladerunner и Deus Ex, с елементи от Inception. Климатични проблеми са разделили обществото допълнително в бъдеще, като почти половината от населението имат кибернетични подобрения. Вие играете като „Наблюдателя“ (или Observer), член на специален полицейски екип, специализиран в разпити посредством устройство, наречено Dream Eater. Те са важна част на службите, но взаимодействието им с устройството им причинява проблеми със съзнанието и ги кара да действат понякога с непредизвикана агресия и вследствие на това настроенията към Наблюдателите не са положителни от страна на обществото.

Светът е завладян от състояние, познато, като Nanophage – подобна на рак болест, която засяга киборгите, когато наномашините им биват засегнати от „АА глича“. Те карат наномашините, проектирани да помагат на телата им да се свързват безпроблемно с технологията, да „полудяват“ и атакуват тялото на приемника. Това предизвиква ужасни последици, като унищожаването на ума и тялото на киборгите отвътре. Nanophage придобива заплашителни размери със способността си да се предава по въздушен път по безжичните мрежи, като най-уязвим са бедните, които притежават по-некачествени кибер подобрения и живеят в гъсто населени градски райони.

Името на главния герой в Observer се казва Даниел Лазарски, който е и член на споменатото полицейско звено. Мисията му е да разреши изчезването на неговия син посредством Dream Eater.

Играта се разработва с пмощта на UE4 и се очаква да излезе по-късно тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари