Подробности за новия инструмент за създаване на истории в Assassin’s Creed Odyssey

3
529

Един от страхотните анонси, направени от Ubisoft по време на тазгодишното издание на E3 беше свързан с входа на Story Creator Mode режима в Assassin’s Creed Odyssey. Редакторът стана достъпен още по време на експото и хиляди геймъри се заловиха трескаво да създават свое собствено съдържание в любимата си игра. Само в първите няколко дни от излизането му над 210 000 играещи са го изпробвали, създадени са били 6000 истории от 4700 автора и това число расте с бързи темпове.

„Всички искат нещата да изглеждат по-различно, всеки иска да разкаже история, която да се играе по начин, по който той иска, и ние им дадохме възможността за това“, споделя в интервю за официалния сайт на Ubi продуктовия мениджър на Story Creator Mode Ели Роудс. „Винаги сме казвали, че историята е вашата детска площадка в Assassin’s Creed и сега можете да направите именно това! Може да създадете своята собствена площадка в рамките на този свят, което мислим е супер“.

А какво представлява в общи линии режима?

„В основата стоят три различни части. Имате създателя на истории, който е браузърно базиран и тук разполагате с инструментите, с които създавате сами куестовете. Кликвате върху и привлачвате различни обекти, пишете диалога и изграждате мисиите си. Заедно с това имате и сайта на Story Creator Mode, в който може да разглеждате историите, които вие и другите сте създали. И освен разглеждането, можете да редактирате и публикувате. Това е своеобразен хъб за всичко. И разбира се имате игровия сегмент, който е изцяло кросплатформен. Тук ви даваме възможността да играете всеки един куест, създаден от общността, стига преди това да е публикуван. Може да го намерите във вашето копие на играта и да играете историите, които другите са създали“, разказва тя.

Забавно звучи и куестът, който най-много се е харесал на Роудс.

„Има един, който обичам! Той беше предложен от един от разработчиците във фазата, в която тествахме ограниченията за броя на типажите, които може да вмъкнете в една история. В конкретния случай, герой от един по-късен етап в играта ви казва, че е била създадена ужасяваща армия. Те са страховити и наистина ужасни. Вие тръгвате да се биете с тази армия, и се изправяте пред армия от сократовци. Всички са клонинги на Сократ! И трябва да се биеш с тях и да ги елиминираш всичките. Това определено си беше нещо, което остана за дълго в съзнанието ми“, допълва Роудс през смях. Тя разказва, че хората от студиото са се постарали доста, за да създадат интерфейса на редактора, така че да е лесен за използване и привлекателен за ентусиастите. Всъщност, това е версия на инструмента, с който самите Ubisoft работят, но както и посочва Роудс, с далеч по-неангажиращ интерфейс.

„Мисля, че играещите ще получат базисно знание за начините, по които създаваме куестовете в игровата индустрия, което само по себе си е страхотно, и смятам също така че ще е от изключителна полза за начинаещи гейм дизайнери“, завършва Роудс.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DragonSlayer
DragonSlayer

С нетърпение очаквам времето, когато ще ни продават не игри, а инструменти за правенето им.

Efix
Efix

На времето имахме подобни неща в България ….
comment image

DragonSlayer
DragonSlayer

Efix, аз основно „работех“ над тази, ммм, програма 🙂 comment image