fbpx
7.1 C
София

Подробности за What Remains of Edith Finch

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


What Remains of Edith Finch е едно от инди заглавията, които се очакват с голям интерес от геймъри и медии. Поради тази причина OnlySP взе интервю преди дни от Йън Далас, творчески директор на ексклузива за PS4. Едно от многото любопитни неща, споделени от него е това, че основната тема на играта ще е нещо, за което повечето от нас не обичаме да говорим и мислим: смъртта.

„Това, което представлява What Remains of Edith Finch е всъщност сбор от истории относно прокълнато семейство. Всяка една история следва съдбата на различен негов член и последния ден от живота му, като вие получавате поглед над момента на смъртта му. Самата игра е вдъхновена от истории за необяснимото„, обяснява Далас. „Неща от автори, като Х.П. Ловкрафт и Нийл Гейман, японски хорър истории, разкази за призраци и моменти от „Зоната на здрача“ и разни такива неща. Това е игра, която разказва за това какво е да си притиснат до стената. Надяваме се, че създаваме преживяване, което ще накара играещите да почувстват какво означава да си малък и безпомощен, изправен срещу сили, които не разбирате и не може да контролирате“.

„Винаги съм се интересувал от темата за смъртта. Мисля че този ми интерес е породен от любопитството ми към неизвестното – смъртта е крайната неизвестност. Освен това, тя е най-неизбежното нещо в живота ни и с Edith Finch ние се опитваме да създадем една рамка, която да ни позволи да преживеем смъртта от различни перспективи,“ обяснява Далас. Що се отнася до продължителността на играта, Далас споделя, че времето, което ще отнеме на играчите да завършат играта ще е близо до това, което им е отнело предишната игра на Giant Sparrow Unfinished Swan (около три часа и половина със страничните занимания, според howlongtobeat).

„Трудно е да кажа колко ще е дълга, тъй като играта все още се намира в активна разработка. Ако геймърите чуят неща, като че ще има 17 нива или пет превозни средства, те се фиксират над това. Разработката на всяка една игра, особено на чудати преживявания, каквато ще е нашата игра е доста разнообразна, така че зависи от много неща, но грубо казано – ще е с големината на The Unfinished Swan“, споделя Далас.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини