Политик сбърка GTA V видео с реални кадри и поздрави пилота

13
3753

Миналата седмица генералният секретар на партия Алами Техрик в Пакистан, Курам Гандапур, сподели в социалните мрежи причудливо видео. На него самолет с прецизна точност избягва камион цистерна, спрял на пистата на летище. Самолетът A380 се изправя на по-малко от метър разстояние, избягвайки катастрофален момент в историята. Това, което Гандапур, изглежда, не е разбрал, е, че видеото е извадено от играта Grand Theft Auto V.

Вече изтритият пост в Twitter гласи:

„Самолетът избяга на косъм от това, което би било огромна катастрофа. Чудесно спасяване благодарение на острия ум на пилота“.

Статусът на Гандапур събра много внимание около себе си, но не по начина, по който той би искал. Много потребители му се присмяха, че е сбъркал видео от компютърна игра с истински кадри.

Клипът е продуциран от потребителя UiGamer, който компилира много такива видеа на самолетни катастрофи и аварийни кацания в GTA V. Неговото съдържание е интерпретирано погрешно в мрежата не един път. Отново в Twitter, акаунтът Physics-Astronomy.org сподели негов видеоклип, дефинирайки го като „провалила се терористична атака в Алжир“. Накрая излъгал се френски репортер се свърза със собственика на профила, за да получи повече информация за инцидента. Това може да бъде или една голяма похвала за артистизма на дизайнерите на видеоигри… или срам за тези, които не могат да ги различават от реалността.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
9 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

срам

Ратнемок
Ратнемок

@Даниеле, вместо да си благодарен, че има кой да ти чете и коригира статийките, ти НАЛАГАШ ЦЕНЗУРА ВЪРХУ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО като ТРИЕШ коментари!

Ратнемок
Ратнемок

Между другото „петролоносач“ е аналогично на „танкер“ т.е. и в двата случая става въпрос за морски съд.

Ратнемок
Ратнемок

Видимо е влекач с цистерна, като не е ясно какво съдържание превозва 🙂

Даниел Десподов
Даниел Десподов

Съгласих се 🙂

Ебачев
Ебачев

Вече ми изтри 3 коментара ПОДРЕД където бях написал че е превел нещо грешно в статията.

Единият го „редактира“ като изтри частта с критиката. След отправената ЗАБЕЛЕЖКА ми изтри всички постове от статията.

Ебачев
Ебачев

За да няма тън мън вече ЗАПИСВАМ ВСИЧКО, да видим как ще се оправдае тогава.
Направил съм и Скрийншот за да няма къде да се скрие.
Явно че човека не пише тук за да доставя полезна информация, ами за да избива комплекси. И доста неумело при това…

Към „Ратнемок“: като пускаш коментар под статия на Десподов задължително прави скрийншот и го запазвай.

Станислав
Станислав

А защо трябва да се критикува човека – играта създава доста правдоподобна реалност. Не случайно доста хора се борят срещу фалшивите новини. На подобни клипове сигурно си е описано, кой, с какво и как е генерирал. Махне ли се това описание – става за всякаква желана жълта новина.

Валсинатс
Валсинатс

Защото държим на *качеството*, не на количеството пълнеж! Никой не говори за махане на описанието.

SPACE FORCE 🇺🇸
SPACE FORCE 🇺🇸

В Пакистан мнозинството от политици са квази-джихадисти, които вкъщи на маса яростно изразяват подкрепа за муджахидините и талибаните. С парите, които САЩ им плащат за да бъдат що-годе държава, всички ги дават на терористични групи. Жиеят в нещо като землянки и най-голямата им мечта е да се пренесат на Запад, който в същото време искат и да взривят. Пакистнаците са гнусна черна сган. Всичките тези политици, които виждаш са бивши пустинни членове на въоръжени банди, които са се знаимавали с терор над населението и са стигнали до мястото си със сила и измама, в джунглата важи закона на силата, а… Виж още »

RMM
RMM

И този е прост като нашите партийци…