Полицаите в Уелс предупреждават да не паркирате до дракона на Bethesda

0
535

В последния месец бяха направили дракон до Bethesda, наричан по-накратко „Драконът на Bethesda“. Присъствието му обаче създава някои проблеми.

Не, не говорим за американското студио на Bethesda. Става въпрос за Бетезда, действително съществуващ град в Уелс, простиращ се по реката Огуен на ръба на област Сноудония, В Гуинед. Сравнително по-близо е и можете да наминете.

Дъбовият дракон (наричан от местните Дрег Дерв) е с внушителни размери – височината му минава метър и осемдесет, а дължината му е над три и половина метра. Поставен е, за да варди мистичното шосе А5, вероятно от фанатизирани Skyrim фенове. Гледката е вълнуваща, и вероятно твърде вълнуваща, щом кара мотористите да забавят или дори да спират, за да я зяпат.

Не че скулпторът би имал нещо против да се любуват на неговото произведение. Само че в студеното зимно време в момента там поражда големи проблеми и спиращите рискуват да бъдат пометени от други автомобили. Затова полицията на Северен Уелс се обърна към всички шофьори с формално предупреждение:

Ние, като всички други, обичаме Дрег Дерв, намиращ се отскоро в област Бетезда. Въпреки това ние сме притеснени за влиянието му върху пътната безопасност след като много мотористи забавят и в някои случаи спират, за да гледат дракона. Вече се случи един пътен инцидент на шосето, което изисква от вас пълна концентрация. Моля ви, концентрирайте се на пътя, а ако искате да видите дракона, намерете някое безопасно място за паркиране (не и на А5) и отидете по пътеката…

Дъбовият дракон е поръчан от GP Д-р Алофс и изработен от дърводелеца Саймън О’Рурк от остатъците от паднало дърво. Скулптурата била оформена за около шест дни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за