Популярен GTA Online чийтър бе глобен с над 150 хиляди долара

3
989

Чували ли сте за хака Elusive за играта Grand Theft Auto V? Това е специална програма, която позволява на геймърите да заобикалят правилата на играта, снабдявайки ги с безкрайно количество пари. Изглежда създателят на програмата Джони Перез от Флорида ще трябва да плаща за творението си. Той е обявен за виновен от регионалния съд в Ню Йорк за нарушение на авторските права. Хакерът трябва да заплати всички пренебрегнати такси и едновременно с това да плати глоба на Take-Two, като общата сума достига 150 хиляди долара.

Издателите се свързаха с Перез миналата година и го помолиха да спре продажбите (да, потребителите трябваше да си платят Elusive) и да прекрати разпространението на софтуера. Първоначално той се е съгласил, но следващи контакти на Take-Two с него довели до мълчание. Компанията искала да изчисли колко е изгубила от продаването на чийт механизма, като така избегне завеждане на съдебно дело.

Липсата на повторен отговор обаче в крайна сметка довела до съда, а когато Перез дори не се появил да се защити, е бил обявен за виновен, като според заключението „Take-Two е непоправимо ощетена от нелегалните действия на г-н Перез… Програмата е накърнила имиджа на Take-Two, компания, поддържаща чиста гейминг среда, като софтуерът обезкуражава потребителите да правят бъдещи покупки…

По тази причина издателят е награден със 150 хиляди долара, които трябва да се платят като щети от страна на хакера. $70 хиляди от тази сума е всъщност начислената глоба.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари