fbpx
-1.2 C
София

Популярният емулатор PPSSPP се появи в Play Store

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Игровите емулатори по принцип се считат за юридически нечисти приложения, които могат да стартират старите игри на популярните геймърски студия. Но авторските права за тези игри са си собственост на тези студия и трябва да се заплащат. Много създатели на емулатори за видеоигри имат неприятности с юристите на геймърските студия.

Но какво може да направи потребител, който притежава диска с играта и желае да я играе с помощта на своето мобилно устройство? Един от качествените емулатори за операционната система Android бе легализиран в електронния магазин Play Store. Популярният емулатор PPSSPP вече може безплатно да се изтегли от главния каталога на Play Store, където са приложенията за Android. Безплатната версия може да стартира игровите .iso и .cso дискови образи, но показва реклами. Версията без реклами струва $5,99.

Самият емулатор не съдържа видеоигри и явно това е причината това полезно приложение е легално.

Емулаторът PPSSPP поддържа старите видеоигри за конзолите PlayStation. Създателите на PPSSPP съобщиха, че приложението поддържа дисплеи с голяма резолюция и мащабира игрите за приставките Sony максимално естествено и дори позволява игра чрез сензорните екрани.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Azhen
Azhen
6 години

Дъмпва се или както се казва от UMD-то се прави на .iso файл и така се играе.

ined
6 години

Но какво може да направи потребител, който притежава диска с играта и желае да я играе с помощта на своето мобилно устройство?

И какво може да направи не разбрах, къде ще сложи UMD диска на играта в телефона пък бил той със или без емулатор PPSSPP

darkvoid
darkvoid
6 години

Че то винаги го е имало в Play store 😀 kaldata Отново откри топлата вода. А и поддържа play station portable единствено.

Нови ревюта

Подобни новини