Ghost of Tsushima затвърди за пореден път своя успех, след като се разбра, че продажбите на играта са достигнали рекорден тираж. Играта е прехвърлила шест и половина милиона продадени копия, предава GameRant.

Един от последните големи ексклузиви за платформата на PlayStation 4 продължава да надминава очакванията, както на Sony, така и на своите създатели от Sucker Punch. Още през лятото на миналата година стана ясно, че играта е най-бързо продаващата се игра, идваща от партньорско студио на Sony, като само за три дни след излизането ѝ успя да се продаде в повече от 2.4 милиона копия.

Анонсирана по време на Е3 2013, Ghost of Tsushima разказва за борбата на Джин Сакай срещу настъпваща монголска орда към остров Тцушима и към цяла Япония. Отличаваща се с прекрасна визия, увлекателна история, герои и новаторски геймплей механики, играта бързо завладя сърцата на геймърите. Заедно с това, Ghost of Tsushima се превърна във финансов успех за своите създатели и стана носител на множество отличия. Тя бързо се превръща в любимо вдъхновение за мнозина, като нейните почитатели даже помогнаха за възстановяването на историческа забележителност, която присъства в играта. За последно разбрахме и за подготвян пълнометражен филм по Ghost of Tsushima. Негов режисьор ще е Чад Стахелски, известен с работата си по „Джон Уик“.

Що се отнася до споменатите тази седмица продажби на играта, то те са повече и от тези на последната игра на Sucker Punch, InFamous: Second Son. Появила се през 2014, играта се продава до 2019 в малко над шест милиона копия.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари