Посвещават документален филм на играта Gran Turismo

0
20

Sony ангажираха Тамир Московичи със създаването на документален филм посветен на играта Gran Turismo. Филмът се нарича Kaz и главната му цел е да покаже огромното влияние, което е оказала тази игра върху автомобилната култура като цяло.

Във филма се споменават два проекта свързани с връзката между автомобилните видео игри и реалните състезания с коли. GT Academy, например – проект на Sony и Nissan – имаше за цел да отговори на въпроса дали човек може да се превърне в истински състезател само, играейки състезателни игри. Вторият проект – Vision GT – включва още повече производители на автомобили, сред които Ford, GM и Toyota, а целта му е създаването на концептуални автомобили вдъхновени от Gran Turismo. Компании като Mercedes и GM по-късно разработиха виртуални автомобили за шестата серия от гейм поредицата.

Документалният филм, също така, се връща в ранните години на развитието на франчайза. Зрителите ще могат да се насладят на кратки клипове от първата и втората серия на поредицата. Като цяло, идеята на този филм е да възвърне позагубената според авторите любов към автомобилите, която изглежда в съвремието е заместена от любовта ни към мобилните устройства.

Филмът е безплатен за стриймване в САЩ, а повече информация за гледането му от други региони може да се намери на официалния сайт на Gran Turismo. По-долу можете да хвърлите едно око и на трейлъра му.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за