Последиците за Assassin’s Creed Unity след кампанията на Ubisoft

7
2250

Началото на седмицата ни посрещна с неприятна изненада. Опустошителният пожар на Нотр Дам разруши покрива и главната кула на катедралата. Много хора от целия свят реагираха на събитието, в това число и големи компании. Една от тях е Ubisoft, фактически произлизаща от Франция. Тя дари половин милион евро за реконструкцията на Парижката Света Богородица и пусна безплатно Assassin’s Creed Unity. Една игра, която при дебюта си беше посрещната с критики и негативност, сега преживява особен вид прераждане.

Когато Assassin’s Creed Unity излезе на пазара, много критици обявиха, че нямат сила дори да я изиграят докрай. Системата за навигация на героя била дефектна и тогава Ubisoft реши да представя по няколко едромащабни заглавия наведнъж. Мнозина останаха разочаровани. Ревютата в Steam бяха крайно противоречиви. Днес обаче валят само позитивни коментари в знак на признателност към издателя. От друга страна, Ubisoft се постара да пусне и специален ъпдейт, коригиращ някои досадни бъгове в Unity. Феновете оцениха присъствието на Нотр Дам във видеоиграта, вероятно най-достоверно отразяващо нейната цялост преди пожара. Едно от ревютата гласи:

„Надявам се играта да може да помогне за поправянето на Нотр Дам в Париж. Макар че играта не е за всички, Ubisoft е положила големи усилия за нея“.

Пълната противоположност видяхме при издаването на Metro: Exodus, когато ядосани фенове бомбардираха заглавието с негативни ревюта заради ексклузивността ѝ към Epic. Не е ясно дали Valve ще активира модифицираната си система за прочистване на коментарите поради нарасналия тренд от „позитивни бомбардировки“. Компанията я използваше главно при вълните от негативност, последвали дебюта на Metro: Exodus.

Фактически толкова много хора се възползваха от предложението на Ubisoft, че сървърите на Unity блокираха. В петък достъпът до тях бе спрян, за да се повиши техният капацитет. Принципно сървъри за заглавието са необходими, тъй като играта има наличен онлайн мултиплеър режим (всъщност поредицата го има още от Brotherhood). Представете си колко хора са се включили в мрежова игра след анонса на Ubisoft, че Assassin’s Creed Unity е безплатна!

За момента френската компания обсъжда с френските власти възможността да отдаде проучванията си и моделите си за реконструкцията на катедралата. Към днешен ден най-голям интерес е проявен към интериора на Нотр Дам, разработен в Unity. Във всеки случай само усилията на Ubisoft не са достатъчни и ще е нужна помощта на много други институции, за да се извърши качествена реставрация. Още повече, дори и с цялото възможно съдействие, според експерти тя би продължила десетилетия. За момента минимумът е сведен до поне 10 години строеж. Така че докато чакате да видите Парижката Света Богородица в пълния ѝ блясък отново, ви предлагаме да се насладите на нейната репрезентация в Assassin’s Creed.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
mmmmbore__pkНекъвМартин Добревиван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sulaco
sulaco

а за падналата стена която уби човек в хасково, никой не го е еня нали

Dland
Dland

Кой е казал подобно нещо? Как сравнявал две несравними неща?

иван
иван

А на теб пука ли ти като падна една стена в индийско село? Играта от къде може да се свали безплатно?

Мартин Добрев
Мартин Добрев
Некъв
Некъв

Понеже съм българин, много повече ме е грижа за стената в Хасково, отколкото за стена в Индия. След това, има много повече индийци, отколкото българи. На тях загубата им се отразява по- малко.

mmmm
mmmm

Компянията произлиза от Франция, много я е грижа за френските им неща отколкото онаааая У хасковско

bore__pk
bore__pk

Истина е, жив човек и жив човек си има разлика. Ако умреш ти, не ми пука.