Потребителите на Steam са играли почти 21 милиарда часа през 2019 година

0
131

Обновлението на Valve “Годината в равносметка“ включва любопитна информация и поглед към това, което идва през 2020.

По случай новата 2020 година Valve сподели нейният поглед назад към „големите обновления и новите функции“, които бяха добавени към Steam през 2019, която беше силна година. Повече нови игри „откриха успеха“ в сравнение с 2018, според публикацията „Year in Review” (Годината в равносметка) в блога им, а и средната печалба от нови заглавия също се е повишила. Броят на активни потребители месечно е нараснал до 95 милиона и противно на всеобщото мнение, че разпродажбите в Steam не са това, което бяха преди, „2019 завърши силно с една от най-успешните ни разпродажби досега.“

Голяма част от поста е посветена на неща, които сме отразявали преди, като анонса на Steam Labs и „експериментите“, които излязоха оттам като „Микротрейлъри“, „Интерактивни препоръки“, „Препоръки от общността“, както и голямото обновление на библиотеката – основно козметично преобразяване, което добави и нови функции като по-добри възможности за сортиране, „рафтове“ и подобрени страници за всяка игра.

Има и някои любопитни факти. Почти 21 милиарда часа игрово време са били записани от Steam през изминалата година, 4.3 милиона артикула са били качени в Steam работилницата (включително и някои „ментета“, които се използвали за кражба на акаунти и са наложили въвеждането на нови стъпки за верификация), 44 ревю бомби са били отстранени, а през последните два месеца от годината 3.7 милиона души са използвали Remote Play, а 2.3 милиона са използвали Remote Play Together.

Ако се интересувате от това как работи всичко, публикацията си струва прочитането. Но може би по интересни са плановете на Valve за 2020:

 • Задълбочено изследване на данните

  Досега сме виждали много анализи от трети страни, които са се опитвали да разберат как се справят игрите в Steam (и цялостното състояние на платформата) и са се основавали на ограничена информация. Тъй като Valve разполагат с много повече информация, те ще се опитат да направят свой анализ и да споделят резултатите си в поредица от блог постове.

 • Саундтракове

  Добавя се нова функционалност, която ще подобри поддръжката на гейминг саундтраковете.

 • Steam Trust

  Trust (технологията зад Trust Factor Matchmaking в CS:GO) е била предоставена като затворена бета към няколко партньори и по-късно тази година ще бъде предоставена на всички партньори на Steam.

 • Steam PC кафенета

  След началото на отворената бета в над 8 хиляди сайта миналата година, през 2020 програмата ще се опита да достигне до училища, библиотеки, киберкафенета, VR аркади и т.н.

 • Steam Labs

  Работи се по още топ-секретни експерименти и някои от тях ще са достъпни за всички, когато са завършени

 • SteamVR

  Екипът на Valve работи здраво по SteamVR 2.0, който ще включва много подобрения за изживяването на потребителя.

 • Топ класации

  Предвид опита им от челните списъци публикувани в Steam News миналата година, през новата ще има нови секции в магазина, които ще целят да насочат потребителите към най-горещите заглавия.

 • Steam мобилно приложение

  Мобилното приложение ще бъде освежено, за да предложи на потребителите повече начини за влизане и да им помогне с подсигуряването на акаунтите им.

 • Събития за разпродажбите

  На основата на функциите, които се появиха за първи път през разпродажбата „Лунна нова година 2019“ от Valve ще намерят нови начини да възнаградят потребителите, които участват в разпродажбите през годината.

Събитията за разпродажбите звучат интересно, но ние се интересуваме повече от „задълбоченото изследване на данните“. Предполага се, че ще е нещо като официална версия на SteamSpy, която може да се окаже доста полезна.
Valve е планирала подобрения и за Steam TV, чата, библиотеката, магазина и други екстри, както и „други проекти, за които още не сме готови да говорим.“

Можем да очакваме да научим повече за всичко това по-късно през годината.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари