По-добре е да играете новата Metro Exodus на руски

3
1165

В нашето ново време се счита едва ли не за грях да не знаете английски, тъй като езикът е разпространен почти навсякъде. Холивудски филми, софтуерни програми, дори китайските играчки задължително трябва да имат етикет „Made in China“. Така ще бъде и с новата игра Metro Exodus, но ние сме тук да ви напомним, че тя всъщност не е разработена, за да се играе на английски.

Сравнете двата трейлъра на Metro Exodus. Определено маркетинг отделът от Америка е свършил добра работа в изработването на качествен видеоклип. Но имайте предвид, че действието на играта се развива в Русия и включва руснаци. Книгите, по които е базирана играта, също са на руски писател. Разработчиците са от Украйна, така че можем да кажем, че и те спадат към същата езикова група. Затова, вместо да се уповавате на всеизвестния английски, опитайте да играете новата Metro Exodus на най-близкия до нашия майчин език.

Да, може би ще изпуснете някой и друг ред от диалога, ако не разбирате руски (особено в напрегнатите моменти). И ще трябва да сте съсредоточени върху непрекъснатото четене на субтитри. Но въпреки това преживяването си струва.

Все пак, за успокоение, не е нужно да променяте целия интерфейс на Metro Exodus, а само озвучаването. Заглавието най-вероятно ще бъде заредено предварително с английски дублаж (в САЩ и Европа е така, с изключение на Испания, Франция, Германия и други страни). Една малка промяна в Game Settings и ще играете играта както разработчиците са я предвидили. Това, между другото, се отнася и за цялата поредица Metro.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари