По-добре е да играете новата Metro Exodus на руски

3
1071

В нашето ново време се счита едва ли не за грях да не знаете английски, тъй като езикът е разпространен почти навсякъде. Холивудски филми, софтуерни програми, дори китайските играчки задължително трябва да имат етикет „Made in China“. Така ще бъде и с новата игра Metro Exodus, но ние сме тук да ви напомним, че тя всъщност не е разработена, за да се играе на английски.

Сравнете двата трейлъра на Metro Exodus. Определено маркетинг отделът от Америка е свършил добра работа в изработването на качествен видеоклип. Но имайте предвид, че действието на играта се развива в Русия и включва руснаци. Книгите, по които е базирана играта, също са на руски писател. Разработчиците са от Украйна, така че можем да кажем, че и те спадат към същата езикова група. Затова, вместо да се уповавате на всеизвестния английски, опитайте да играете новата Metro Exodus на най-близкия до нашия майчин език.

Да, може би ще изпуснете някой и друг ред от диалога, ако не разбирате руски (особено в напрегнатите моменти). И ще трябва да сте съсредоточени върху непрекъснатото четене на субтитри. Но въпреки това преживяването си струва.

Все пак, за успокоение, не е нужно да променяте целия интерфейс на Metro Exodus, а само озвучаването. Заглавието най-вероятно ще бъде заредено предварително с английски дублаж (в САЩ и Европа е така, с изключение на Испания, Франция, Германия и други страни). Една малка промяна в Game Settings и ще играете играта както разработчиците са я предвидили. Това, между другото, се отнася и за цялата поредица Metro.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ЕкоSHMAIZERAАлекс Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Алекс
Алекс

Няма лошо да се играе на руски, ама аз опитах Dying light на руски и установих че от часовете по Руски в 4-5 клас нищо не ми е останало. На заинтересованите може да помогне да си поприпомнят, но на мен след 2-3 часа ми дойде повече да се пъна да разбирам и се върнах на английски.

SHMAIZERA
SHMAIZERA

ние сме им дали писменост…как няма да е близък….тъпите викинги…

Еко
Еко

Ко каза, ко?