fbpx
11.8 C
София

Правителството на Франция представи план за развитие на електронните спортове в страната

Най-четени

Правителството на Франция разкри подробности около държавната стратегия за развитие на електронните спортове, чиято цел е да затвърди страната като доминираща сила в бранша. Предвижда се създаването на така наречената „национална екосистема“ в подкрепа на индустрията, която да бъде свързващото звено на всички организации в страната, като повече подробности ще бъдат разкрити това лято. Новият план цели също да направи Франция по-привлекателна за организаторите на турнири по електронни спортове, издателите и разработчиците на игри, както и за отбори, състезатели и други компании от сектора.

Стратегията е създадена от работна група и бе представена от Амели Одеа-Кастера, министър на спорта и Олимпийските и Параолимпийските игри, и Жан-Ноел Баро, заместник-министър на цифровия преход и телекомуникациите. Организацията ще се ръководи от три свързани отдела на френското правителство – Министерството на културата, Министерството на икономиката и Министерството на спорта.

„Националната екосистема“ е част от плана, обявен от президента на страната Еманюел Макрон през 2022 г., който възнамерява да превърне Франция в „доминираща сила в света на електронните спортове“. За осъществяването му, държавната власт възнамерява да си сътрудничи по-тясно с ключови акционери в индустрията, включително организатори на турнири, отбори и други компании за електронни спортове. Представители на правителството вече работят с доказани професионалисти в организирането на гейминг събития, като BLAST, по предстоящия Paris Major по CS:GO.

Една от ключовите идеи в плана е въвеждането на специални „визи за практикуване на електронни спортове“ за играчи и таланти, запознати със състезателния характер на видео игрите. Според правителството те ще дадат по-големи шансове на френските отбори да привлекат елитни играчи и обещаващи таланти и също така допълнително ще помогне на Франция да предложи по-атрактивни и по-достъпни възможности за развитие пред водещите международни компании в индустрията.

Държавното ръководство очерта и някои от основните цели на работната група. Първата е структурирането на екосистемата на електронните спортове, последвана от осигуряването на повече подкрепа за аматьорските и непрофесионалните асоциации за електронни спортове във Франция. Правителството също така възнамерява да положи допълнителни усилия в развитието на стратегията, за да се докаже като добър домакин на големи международни гейминг събития и да се справи с организирането на Олимпийската седмица на електронните спортове в края на 2024 г.

Новосъздаденият турнир ще се проведе под егидата на Международният олимпийски комитет след игрите в Париж през 2024 г. и цели да популяризира допълнително електронните спортове сред международната публика. Първото му издание ще се състои в Сингапур този юни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини