Правят игри по хорър-хитовете Scream, Hellraiser и Halloween?

0
61

The Weinstein Company – компанията за мултимедийна продукция и дистрибуция, собственост на основателите на филмовото студио Miramaxбратята Боб и Харви Уайнщайн, създава подразделение за видео игри, наречено TWC Games.

Целта на TWC Games ще бъде да разработва игри на базата на лицензираните продукти на The Weinstein Company и Dimension Films (също собственост на братята Уайнщайн), сред които хитовите филми на ужасите Scream, Hellraiser и Halloween. В списъка с възможни бъдещи заглавия за геймърите се споменават още Scary Movie и Children of the Corn.

Боб Уайнщайн заяви, че компанията иска да върви в крачка със стремителната еволюция в гейм индустрията. „Всички тези дигитални платформи ни дават изключително много възможности да привлечем нови потребители със завладяващи, висококачествени и рентабилни видео игри„, каза той.

Братята Боб и Харви Уайнщайн

TWC Games ще работи с консултантско-продуцентската компания Beefy Media, която ще й помогне да навлезе в бизнеса с видео игри и да установи стратегически партньорства с производителите на игри.

Вицепрезидентът на TWC Матю Сигнър, отговарящ за продукцията и творческите въпроси, и президентът на Beefy Media Адам Бойес, който е бивш директор по продуктовото развитие на Capcom US, ще работят в близко сътрудничество по въпросите, свързани с производството на игри.

„Планираме да съчетаем нашия богат опит в отношенията ни с разработчиците на видео игри с впечатляващия каталог от лицензирани филмови продукции, за да създадем и предложим съдържание, което е направено от геймъри за геймъри„, обясни Бойес.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари