Правят нова игра за иранската революция от 1979 година

0
13

Един от хората, които работиха активно за създаването на поредицата Grand Theft Auto сега се е заел с нова игра, която ще бъде посветена на събитията в Иран от 1979 година, информира Digital Trends.

Историята винаги е била благотворна почва за компютърните игри. Втората световна война беше толкова експлоатирана, че едва ли е останала известна битка, която да не е била пресъздадена от някое игрално студио. Същото важи за войната във Виетнам и някои от актуалните бойни полета в Ирак и Афганистан. Режисьорът на видеоигри Навид Консари обаче е решил да засегне един по сив период от историята.

Иранската революция от 1979 година не е много популярна и е трудно да се каже кои са добрите и лошите герои в нея. Поради тази причина в новата игра няма да има вярна и грешна страна. Геймърите ще могат да играят на страната и на двете фракции, които са с еднакво убедителни аргументи по отношение на революцията.

Въпреки, че 1979 е замислена като екшън в трето лице, в играта ще има доста пъзели, като тяхната тема ще зависи от избора на герой, който ще направи играчът в началото. Избралите да са в ролята на преводач например, ще срещнат повече лингвистични задачи. На по-късните етапи идва истинският екшън, който започва със стъпването в Иран. Тогава геймърите ще могат да се превъплътят в различни роли, една от които е тази на протестиращ студент, целящ свалянето на шаха. В историята ще бъдат замесени и американски заложници, които трябва да бъдат изведени от Иран.

В новата игра ще има възможност за онлайн забавления, където ще се комбинират чисти битки с взимане на важни стратегически решения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за