Риана Пратчет, освен дъщеря на именития си баща, гениалният Тери Пратчет е също така и автор на сценария на две от игрите от света на Tomb Raider: първата игра от новото начало за сериите през 2013 и продължението ѝ. Както знаете наскоро бе анонсирана нова игра от поредицата и Пратчет иска нещо съвсем конкретно по отношение на Лара Крофт от автора на сценария на следващата игра: героинята да не е обременена толкова от сянката на баща си. Тя е изразила това свое пожелание в интервю за Eurogamer по време на наскоро провелата се церемония по връчването на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA. Все още не знаем кой ще работи по сценария на новата игра на Crystal Dynamics, но това, което е сигурно е, че това няма да е Пратчет.

„Прекарахме си страхотно в развитието на героинята ѝ, така че ми се иска да я видя по-незасегната от тези проблеми с баща ѝ. И това идва от мен!“, споделя пред медията Пратчет. Това, което иска да види тя е истинския авантюрист и приключенец в нейно лице.

„Искам да я видя да продължава вече пътя си сама и да се наслаждава на всичко онова, което прави. Понеже, когато работихме по първата игра, тя беше тръгнала по своя път да се превърне в истински откривател на гробници. Така че това, което бяхме създали беше един своеобразен прото-Tomb Raider. И всички онези свойствени за нея качества, като смелост, изобретателност, упоритост, просто напираха да излязат на повърхността с нея“, обяснява Пратчет. „Лично аз искам да видя нейното пълно съзряване. Искам да видя онези нахакани кратки реплики от нея и неща, които бих искала да съм написала. Но тя просто не беше стигнала до този етап на съзряване. Липсваше ѝ все още тази увереност“. Пратчет присъства на церемонията, където връчи наградата за най-добра истоия, която отиде при Unpacking.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари