Предварителен обзор: Deadlight

0
29

Едно от най-интигуващите заглавия това лято на гейминг сцената е Deadlight, която официално излиза утре. За опитните геймъри Deadlight може би ще напомня доста на други хитови заглавия от тазгодишното издание на Summer of Arcade, Limbo и Shadow Complex, и подобно на тях играта представлява сайд-скрол пъзъл-платформа, която обаче заладява с чудесна визия и режисура.

Сюжет:

Годината е 1986, а Сиатъл е изоставено и разрушено място, заобградено от подобни на зомбита същества, наречени „Сенките“. Армията е наложила нов закон за останалите жители на града – жалко подобие на това, което някога е бил. Играейки, като Рандъл Уейн, вие ще имате за задача да спасите семейството си и приятелите си от Сенките, обикаляйки града.

Геймпей:

Така, резюмиран сюжета, може би ви звучи, като поредният шутър, но като започнете да играете играта, едва ли ще мислите пак така. Макар и цялата игра да е изградена в 2D перспектива, всичко около вас притежава живот и динамика. Докато се разхождате, ще може да видите вятъра, който люлее клоните и листата. А и разбира се, ще имате възможността да се насладите на впечатляваща графика и рисунки.

В началото на играта няма да разполагате с оръжие. Единственият начин на този етап, за да убиете някое зомби ще е да го надхитрите, като разбира се ще има и моменти, когато единственият изход ще е бягството. Едва по-късно ще имате достъп до брадви и пушки, но изборът ви ще е повече от скромен. А и те ще ви вършат работа, за да се разправяте с тълпи от врагове, и да си проправяте път през тях.

Да умрете ще е лесно, като и най-малката грешка, може да ви коства живота. Все пак точковата система е изградена доста добре и ще може да се възползвате от нея след преодоляването на всяко по-голямо препятствие, като избягването на капани или падащи сгради.

При някои от загадките, които ще трябва да решите, може да се изнервите доста в търсене на решение. Може да си мислите, че няма начин да продължите напред, а всичко, което е трябвало да направите е да натиснете някакъв бутон. Но това не е недостатък в играта. Тя ще ви подсказва достатъчно по пътя ви, но все пак ще трябва да разчитате и на своята находчивост и изобретателност.

Един от недостатъците на играта е обаче нейната продължителност. Твърде кратка е. А, когато говорим за игра, която (вероятно) ще се предлага за 15 долара (около 25 лева) е малко притеснително.

Може да се каже, че Deadlight e чудесно забавление с интересна история, изчистени и хубави графики, добре направен контрол и чудесни идеи в геймплея. Кратката и продължителност и не добре развитите второстепенни герои едва ли ще направят по-непривлекателна за геймърите.

Геймплей трейлър:

Разработчик: Tequila Works

Издател: Microsoft Game Studios

Жанр: Екшън, Сайд-скрол кинематична платформа

Платформа: Xbox 360

Достъпни режими: Single-player

Официален сайт: http://deadlightgame.com/

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари