Миналата седмица Paradox Interactive обявиха, че следващото допълнение към военната стратегия Hearts of Iron IV, Battle for the Bosporus, излиза на 15-ти октомври, четвъртък. Това, което е интересно в него, че един от акцентите ще е България.

„Този пакет с държави за Hearts of Iron IV добавя специални национални фокусни разклонения към по-малките сили около Черно и Егейско море. Всяка една държава от България, Гърция или Турция могат уникални исторически и алтернативни пътеки, отстоявайки на усилията на главните сили да доминират над стратегическите морски територии на Босфора и Дарданелите“, гласи анонса на DLC пакета, който може вече да се закупи в Steam. Що се отнася до България, то сред обещаните характеристики в Battle for the Bosporus получавате възможността да се биете за връщането на завзетите през 1919 година земи и да промените историята по начина, по който искате тя да се е случила. „Следвайте историческия съюз с Германия или се противопоставете на натиска на Германия над цар Борис, отстоявайки свободна България“, пишат Paradox.

Освен новия пакет с държави и събития, студиото е добавил нови придружаващи гласове зад кадър и музика за трите държави, над които се фокусира DLC-то.

По отношение на другите новини, свързани с Paradox, то студиото направи наскоро един дълго очакван анонс: Empire of Sin, гангстерския сим, който издателят разработва заедно с Romero Games, вече има дата на излизане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари