10.8 C
София

Президентът на id Software излезе в оставка

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Президентът на гейм-студиото id Software Тод Холенсхед (Todd Hollenshead) напусна компанията, след 17 годишна работа в нея. Новината съобщи Пит Хайнс, вицепрезидент по маркетинг на компанията Bethesda, която сега е собственик на id Software.

Според думите на Хайнс, бившият делови ръководител на компанията е напуснал, за да се занимава с лични въпроси. По-конкретна причина за напускането на Холенсхед, представителят на Bethesda не назова. Неизвестно е и какво смята да прави в бъдеще бившият шеф на студиото.

Холенсхед бе изпълнителен директор на id Software от 1996 година. Той ръководеше известното гейм-студио до момента, когато бе погълнато от Bethesda през 2009 година.

В последно време Холенсхед не се е появявал пред публика. Предполага се, че причината за това е, че екшън-играта Rage не оправда очакванията, както и неуспехът на четвъртата част на Doom, която бе бракувана. През месец април 2013 година, представители на издателството съобщиха, че версията върху която студиото работи в продължение на последните 5 години, в крайна сметка се е оказала неудовлетворителна и е взето решение играта да бъде започната наново от „нулата“. Повече подробности Bethesda не разкри.

Гейм-студиото Id Software, основано от Джон Кармак, Алън Кармак, Том Хол и Джон Ромеро съществува от 1991 година. Id Software създаде култовите екшън-игри Wolfenstein 3D, Doom и Quake, а също така и серята енджини Id Tech. Последната игра на id бе екшънът Rage, който излезе през 2011 година. Играта нямаше комерсиален успех и разработчиците решиха да не правят продължения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини