Преиздаденият Doom е станал по-добър от оригинала

4
786

Миналото лято компанията Bethesda преиздаде първите части на Doom за Play Station, Xbox, Nintendo Switch и Android. Новите версии запазиха автентичната среда и геймплея на тази игра, която продължава да се обновява дори след цели две десетилетия след излизането на оригинала.

Новият ъпдейт добави много неща. Doom вече има поддръжката на добавки, благодарение на които могат да се правят собствени нива и карти. Вече има немалък брой от тези добавки, като от тях има както официални, така и неофициални. Тези добавки се предлагат в геймърските магазини. Към днешен ден са достъпни и модовете Final Doom (The Plutonia Experiment и TNT: Evilution), No Rest for the Living, както и Sigil от създателя на Doom Джон Ромеро. В бъдеще ще има още модове и допълнения.

Особено интересно е, че Doom и Doom II вече поддържат обновяване на изображението с 60 кадъра в секунда за всички платформи. Досега лимитът бе 35 кадъра в секунда. Предлагат се и различни съотношения на страните, включително и първоначалното 4:3. Играта може да бъде записана и след това възстановена във всеки един момент. При използването на геймпад е възможно с помощта на бутоните да се избира необходимото оръжие.

Новият ъпдейт е осъвременил старите игри, но е запазил оригиналния дух на Doom. Разработчиците са успели да адаптират Doom към съвременните устройства, без да добавят нищо излишно и по този начин се е запазило излъчването от времето на 90-те години.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Да ти Е капитализма!
Да ти Е капитализма!

Никога не съм харесвал старите Doom-ове. Единствения, който ставаше за игра и не беше лош, беше Doom 3.

saentist
saentist

Обикновено е така когато не може да минеш първо ниво.

Oracle
Oracle

Една от най-великите поредици, няма какво друго да се каже …

Васил
Васил

защо в wolfenstein има чудовища?