Много геймъри са екзалтирани от клауд гейминга и може да видите това по броя на гледане на видеата в YouTube, които демонстрират възможностите на услуги, като Google Stadia и GeForce Now на Nvidia. Знаете ли кой не е развълнуван от идването на облачния стрийминг на игри? Apple. От компанията обявиха тази седмица, че приложенията на xCloud на Microsoft и Stadia нямат място в магазина, а мотивът за решението им не звучи особено убедително.

Както знаете, наскоро Microsoft направи един очакван анонс – клауд гейминг услугата влиза в абонаментната гейм платформа на компанията Xbox Game Pass. По този начин хиляди запалени геймъри ще могат да играят в движение своите любими игри на своите смартфони. Android потребителите. Това беше и заявено в скорошния анонс от страна на Microsoft. iPhone и iPad не бяха споменати.

Говорител на Apple обясни и причината за решението на компанията в интервю за Business Insider. Той споделя, че компанията е притеснена от това, че няма да има физическото време да прегледа всяка една игра, предлагана от Game Pass. Говорителят припомня, че App Store е едно „сигурно и надеждно място“, както и това, че всички приложения, които се появяват там трябва да се подчиняват на едни и същи „честни и равноправни правила“ Само че Game Rant посочват находчиво това, че приложението на Steam Link, както и PS4 Remote Play са намерили място веднага в магазина миналата година, позволявайки на подобен тип приложения да останат в магазина. Говорителят на компанията подчертава също така, че е нужно всеки един разработчик, който желае приложенията му да се появят в App Store трябва да пусне сам своя продукт за преглед. С оглед на това, че в Game Pass има над 100 заглавия, на потребителите на Apple устройства явно ще им се наложи да си почакат.

„Някои критици на решението посочват, че на стрийминг услуги, като Netflix и Spotify им е позволено да присъстват в App Store без всеки продукт, който те стриймват да е бил подложен на преглед, така че защо гейминг услугите минават под различен стандарт?“, пише Зоуи Трепание от Game Rant. „Една голяма причина за това е може би сериозната комисионна от 30%, която Apple взема от всяка поръчка – нещо, което наскоро беше подложено на сериозна критика. Ако разработчиците на видеоигри пожелаят да създадат версия за продукта си за iOS сами, Apple може да вземе дял от всяка една поръчка за разлика от xCloud и Stadia приложенията, от които може да вземе единствено такса“. Независимо от това, Microsoft вече заяви амбицията си xCloud да се появи за „всяко едно устройство“. Плановете на Google по отношение на Stadia тук, не са ясни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари