Тази седмица е белязана от големия старт на новото конзолно поколение. Както Microsoft, така и Sony пускат на пазара разкритите по-рано тази година Xbox Series X/S и съответно PlayStation 5. Събитието, свързано с първата вече отмина и то се оказва нещо наистина специално. За това сподели шефът на Xbox звеното Фил Спенсър, който разкри в социалната мрежа Twitter, че това е най-големият старт на конзола в историята на Xbox.

„Благодаря ви, че подкрепихте най-големия старт в историята на Xbox. За 24 часа са продадени повече нови конзоли, в повече страни, откогато и да е било някога. Работим с търговците, за да им доставим нови конзоли, колкото се може по-бързо. Вие продължавате да ни показвате, че колективната сила на игра е по-важна, откогато и да е било преди“, пише Спенсър.

Освен рекламирана, като „най-мощната конзола, представяна някога“, Xbox Series X не е просто поредната конзола на Microsoft. Качил се на върха на Xbox звеното преди шест години, Спенсър е движещата сила зад това, което предстои за Microsoft и Xbox в света на гейминга. Компанията привлече много талант за своите собствени усилия, придобивайки няколко силни студиа и огромна експертиза. Под негово ръководство беше даден старта на Xbox Game Pass – абонаментната услуга, която предлага все по-голям каталог от заглавия и привлича нови и нови партньори, като за последно това бяха Electronic Arts, чиито игри могат да се играят в екосистемата на Game Pass. Под ръководството на Спенсър беше даден старта и на xCloud, платформата за клауд гейминг на компанията. Добавете към всичко това и Xbox Series X/S и ще разберете какъв огромен принос има Спенсър за развитието на Microsoft на сцената на видеоигрите. Спенсър е също така и човекът, „заровил томахавката“ в т.нар. конзолни войни и пръв подал ръка на Sony – нещо немислимо преди години.

С комплексни предложения, като мощта на Xbox Series X и Game Pass, нека не забравяме и Xbox All Access, Microsoft заявява ясно своите амбиции, но какво предстои, единствено бъдещето може да каже, защото Microsoft определено имат дълг към своите почитатели след загубената битка между PlayStation 4 и Xbox One, но последната ръка изглежда нераздадена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари