Препродаването на игри по-лошо от пиратството

1
29

Това е заключението на EA Games и от компанията вече работят по въпроса за това да се изкарват пари и от препродаването. Самата активност на това така наречено препродаване може да се забележи най-силно в САЩ, където геймърите връщат изиграните си преди много време игри и получават някаква символична сума от магазин, създаден точно с тази цел. След това същият този магазин продава играта на по-ниска цена, но, разбира се, нищо от това въртене на пари не отива към разработчиците. Нещата са стигнали до там, че един продукт се преиграва от 4-5 човека и нагоре.

В интервю ко-създателят на Blitz Games Studios Andrew Oliver казва, че разбира играчите, които са дали средно $30-40 за игра и са я превъртели по всички възможни начини, но това според него не е добра причина играта по-късно да се използва от още няколко геймъри.

Причината, поради която това става по-голям проблем от пиратството, е може би фактът, че играта все още може да се ъпдейтва и да се играе на официалните си сървъри. А и се случва, когато една игра е свалена от тракер и се хареса на потребителя, той да отиде и да си закупи оригинална. От това следва, че тракерите са по-скоро добра реклама и предлагат на играчите да се запознаят по-отблизо с игрите, преди да решат дали да дадат пари за нея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари