Преработена игра на Slitherine беше използвана за разиграване на военни сценарии

0
164

И военните обичат игрите.

Slitherine Software, британското студио известно най-вече със своите страгически игри и заглавия, като Panzer Corps, Warhammer 40,000: Gladius и Warhammer 40,000: Sanctus Reach получи сериозно признание наскоро попадайки сред наградените в класация на бизнес изданието Spectator и категория, в която най-малко може да очаквате видеоигрово студио – Economic Disruptor Award. Но студиото беше свързано и с друго нетипично събитие. Военни се събраха, за да разиграват реалистични бойни сценарии, използвайки продукт на студиото. Това се оказа променена версия на Command: Modern Naval/Air Operations, която идва под името на Command: Professional Edition, предава Game Watcher. Именно това е и главната причина студиото да попадне в класацията на Spectator.

Тази седмица студиото беше организатор на специално събитие в Lockheed Martin’s Centre for Innovation в Съфолк, Вирджиния, където представители на различни военни агенции и организации провеждаха симулации на реални бойни действия с помощта на споменатия софтуер.

„Превръщането на готова комерсиална видеоигра в професионален софтуер съвсем не е лесна задача“, обяснява ДжейДи Макнийл, председател на Slitherine. „През последните три години ние работихме с нашите военни клиенти, за да адаптираме и усъвършенстваме нашия продукт за техните нужди. Той разкрива, че работата, която са свършили Slitherine през тези години се различава изключително много от тази по стандартна видеоигра.

Докато Gladius – Relics of War се радва на чудесен прием в Steam, явно Slitherine успяват и в друг бизнес.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за