Помните ли играта Call of Cthulhu? Слухове и медия за заглавието се прокраднаха в сайта Kaldata още в началото на миналата година. Играта е вдъхновена от една от най-смразяващите хорър истории на Лъвкрафт и определено е време да се приготвите за нейното най-модерно превъплъщение.

Разработчикът зад Call of Cthulhu – студиото Cyanide най-накрая сподели дата на издаване – 30-ти октомври, Хелоуин. Така че бъдете готови за разследвания, екшън и мистерии в деня на Вси Светии, оплитайки се в пипалата на едно призрачно създание.

Интерпретацията на студио Cyanide, поне според думите на самия разработчик, не е изцяло базирана на историята на Хауърд Лъвкрафт. Представител заяви, че голям принос има и настолната игра на Chaosium. Оттам идва и цялата детективска нотка. Играчът ще се превъплъти в ролята на детектив през 1924-та година. Неговата задача е да изследва смъртта на семейство на самотния остров „Тъмната вода“. Светът е „полуотворен“, което предполага нуждата да извършите необходими задачи, преди да отключите по-голяма част от острова. Очаквайте напрегнати сблъсъци с многовековни култове, конспирации, съмнителни научни експерименти в търсене на чудовището Ктхулху.

Call of Cthulhu ще бъде достъпна на конзолите PlayStation 4, Xbox One и Windows компютри (посредством Steam). Вече може да се поръча на цена от $45/€45.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари