Продажбите на Call of Duty падат за трета поредна година

0
15

Продажбите на шутъра Call of Duty в търговската мрежа бележат спад за трета поредна година, твърди новият доклад на NPD Group.

По данни на маркетинговата компания, новата част Advanced Warfare се харчи с 37 процента по-малко, отколкото предната игра през същия период миналата година.

Въпреки че игрите на Activision все още успяват да изпреварят повечето други заглавия по продажби, те не са в състояние да достигнат пиковите резултати на своите предшественици. В момента Call of Duty: Advanced Warfare все още е на първо място в класацията на NPD, но продажбите на играта за първия месец са по-малко от една трета от тези на Call of Duty: Modern Warfare 3 от 2011 г.

Неотдавна анализаторската компания Cowen and Co. посочи още, че освен спад в продажбите, поредицата Call of Duty страда и от по-малко предварителни поръчки като за Advanced Warfare те бяха с 40 процента по-малко от предната игра.

Activision твърди, че появата на Advanced Warfare е най-голямата дигитална конзолна премиера, но Майкъл Олсън от Piper Jaffray счита, че дигиталните продажби не са достатъчни, за да неутрализират спада на интереса в търговската мрежа.

„NPD не включва дигиталните продажби, но ако го направи, те само ще понижат леко спада, но няма да го обърнат като тенденция“, казва анализаторът.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари