Nintendo Switch продължава своя възход, като скоро може да превземе втората позиция в класацията на най-добре продаващи се конзоли на компанията, която в момента се държи от Game Boy. Безспорен лидер тук се явява Nintendo DS.

Японската компания публикува наскоро актуализирана информация за продажбите на Nintendo Switch и неговите разновидности (стандартният, OLED и Lite моделите), от която става ясно, че продадените конзоли вече са 107.65 милиона. През февруари тази година това число възлизаше на 103.5 милиона. Вероятно ви прави впечатление неголямата разлика в посочените цифри и това не е случайно. Продажбите на конзолата на годишна база не само не са се увеличили, а са се свили с цели 20%. Причината за това, която Nintendo посочват, е недостига на хардуерни компоненти.

Заедно с информация за продажбите на конзолите, в изнесения от компанията доклад се посочва и представянето на софтуера за конзолата. Сред петте най-продавани заглавия за Nintendo Switch към март тази година са Mario Kart 8 Deluxe (45.33 милиона продадени копия), Animal Crossing: New Horizons (38.64 милиона), Super Smash Bros. Ultimate (28.17 милиона), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (26.55 милиона), Pokémon Sword and Shield – 24.27 милиона продадени копия. С предстоящите премиери на игри, като Bayonetta 3, Xenoblade Chronicles 3, Pokémon Scarlet and Violet и Breath of the Wild 2, както и уверението на компанията, че Switch е далеч от края на жизнения си цикъл, вероятността конзолата да превземе второто място от Game Boy (118.62 милиона продадени конзоли) в скоро време, изглежда напълно реална. Дали ще мине продажбите на Nintendo DS (154.02 милиона продадени конзоли) предстои да видим.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари