7.6 C
София

Продажбите на Red Dead Redemption 2 надвишиха очакванията на Take-Two

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тази седмица Take-Two сподели отчета си от третото фискално тримесечие, което приключи на 31-ви декември. Изглежда акциите на компанията са се повишили многократно поради успеха на популярната игра Red Dead Redemption 2. Играта надхвърли всички очаквания – продажбите ѝ до нова година достигнаха 23 милиона копия в глобален мащаб. Така нетните приходи на компанията са се повишили повече от два пъти, от $480 милиона в края на 2017-та година до цели 1,25 милиарда долара сега.

Други игри, издавани (или разпространявани) от Take-Two, са NBA 2K18 и 2K19, Sid Meier’s Civilization VI, Grand Theft Auto V и Online и други. Според отчета, голяма част от приходите (около 24 процента) се дължат на виртуални валути, допълнително съдържание и микротранзакции именно в тези игри. Голям ръст е забелязан в закупуването на виртуални копия на игри, като цели 48 процента от приходите са благодарение на тях.

От друга страна, от Take-Two отбелязаха NBA 2K19 като третата им най-продавана игра за 2018-та година, надхвърляйки успеха на предишната 2К18. Civilization VI на Nintendo Switch също се е продавала повече, отколкото се е очаквало

Директорът на компанията Щраус Зелник коментира: „Нашият изключителен успех се дължи главно на забележителния дебют на Red Dead Redemption 2 заедно с добриte резултати от NBA 2K19. Заедно с това клиентите останаха очаровани от нашите оферти, като повторните покупки са се покачили с 31% – нов рекорд„.

За новата година Take-Two планира да разработва нови технологии, които да подобрят преживяванията на потребителите, както и да разшири пазара си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини