Изглежда The Legend of Zelda: Breath of the Wild е започнала нов стандарт за бъдещите приключения на главния герой Линк.

В интервю с Famitsu, дългогодишният продуцент на серията Еижи Аонума предположи, че следващите Zelda игри ще следват същия модел на експанзивна обстановка на отворен свят. След като беше попитан дали бъдещите заглавия ще продължават да развиват уникалния стил на Breath of the Wild, той увери, че със сигурност феновете ще видят още такива Zelda игри с отворен свят. Аонума коментира: „Мисля, че в бъдеще игрите с отворен свят ще бъдат новият стандарт за Zelda„.

Nintendo постигна голям комерсиален успех и респект от критиците с The Legend of Zelda: Breath of the Wild, игра която въпреки че е ориентирана към модерния гейминг, пази много от традиционните елементи на франчайза. Заглавието се продава широко едновременно за версиите на Switch и Wii U и промененият, нелинеарен стил на история накара много геймъри да се разровят дълбоко в тайните на Великото плато. Разбира се, отново има големи босове, срещу които трябва да се изправи Линк, и целият замък Хирул трябва да се спаси. Едва ли Nintendo ще зареже Zelda серията, но вероятно ще чакаме с години, докато бял свят види следваща част от поредицата. Последното заглавие преди Breath of the Wii беше Skyward Sword чак през 2011-та година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за