Продължението на Broken Age излиза на 28-ми април

0
21

Double Fine съобщи датата за излизането на втората част на Broken Age. Играта ще се появи в САЩ на 28-ми април тази година, а в Европа – един ден по-късно. Куестът излиза едновременно за PC, Mac, Linux, PS4 и PS Vita. Версиите и за iOS и Android ще се появят по-късно.

Продажбите на първата част на тази интересна игра стартираха през месец януари миналата година. Продължението трябваше да излезе след няколко месеца, но многократно бе отлагано. Според създателите на Broken Age, играта се е оказала по-мащабна от очакваното.

Broken Age първоначално се наричаше Double Fine Adventure и бе анонсирана в началото на 2012 година. Това е една от първите игри, успешно финансирани чрез Kickstarter. Компанията поиска инвестиции в размер $400 хиляди, а събра сериозните 3,45 милиона американски долара. Допълнителните финансови средства дадоха възможност на Double Fine да добавят много нови неща, но от друга страна се увеличи времето за разработване. За да не чакат геймърите твърде дълго, играта бе разделена на две части, като втората част е безплатно обновяване на първата.

Сюжетът е изграден около две деца, които искат да променят съдбата си. Шей иска да напусне космически кораб, контролиран от твърде загрижен ИИ, а Вела се бори с чудовище, което изяжда по едно момиче на всеки 14 години. Историите на децата са свързани, но това става ясно на финала.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за