Прототип на дискета със Super Mario Bros. 3 се продаде на търг за $31,200

1
202

Много пъти на различни търгове артикули на Nintendo са се продавали за сериозни суми. Но в повечето случаи те са били обичайни. Днес ще разгледаме един доста нестандартен предмет, свързан с марката.

Този уикенд, прототип на дискета на Super Mario Bros. 3 за NES бе продаден на търг за $32,200. Събитието е организирано от Heritage Auctions. Това е първата продажба, в която акционерът продава разработен от Nintendo прототип и прототип свързан с Марио.

Интересното е, че прототипът е създаден от дискета, която първоначално е била за играта Kid Icarus. Етикетът е все още видим. Думите „Super 3” са написани върху него. И то по начина, по който надписвахме старите домашни видео касети – без много старание.

Части от корпуса са изрязани, за да се направи подмяната на EPROM паметта

EPROM е Изтриваема и програмируема памет само за четене. Тя представлява сърцето на прототипа. В нашия случай там се съдържат предварителните данни за Super Mario Bros. 3, преди играта да бъде пусната, предават от NintendoLife.

Виждаме два надписа „SM-3” и един надпис „SMB3”, заедно с февруари, 1990 година. Предполага се, че касетата е създадена в едни от финалните етапи на разработка на играта.

От Heritage Auctions обясняват, че разработчиците често намирали ново приложение на стари части, за да изработват прототипите.

Рядкост е да видим NES дискета, която е прототип и е излязла от пределите на компанията. И още повече, че върху нея не са направени манипулации.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари