Проучване: Даваме все по-малко пари за видео игри

0
27

Днес имаме много повече категории игри отколкото преди две или три години и причината за това е възходът на мобилните устройства като смартфоните и таблетите. По същото време се появиха и игрите в социалната мрежа като тези на Zynga, например. Накратко, разнообразието от видео игри днес е огромно и би трябвало логично да води до по-големи приходи за цялата индустрия.

Това изглежда обаче не е съвсем така. Последните проучвания в областта показват, че потребителите харчат все по-малко и по-малко за видео игри. Според фирмата NPD Group приходите от продажба на игри през второто тримесечие са с 16% по-малки от тези реализирани през същия период миналата година.

От NPD, също така, твърдят, че в момента приходите от дигитални и класически игри са равни. На практика, това означава, че пазарът едновременно поощрява компаниите да инвестират повече в дигиталния формат, но и не им предлага кой знае какви по-големи възможности за печалба от традиционната продажба на игри записани върху физически носители.

Според анализаторите, причината за спада в приходите на гейм индустрията е липсата на нови конзоли. Историята показва, че когато на пазара се пусне нов геймърски продукт, тогава се реализират и повече продажби на игри. Конзолите, които се продават на пазара в момента обаче са тук вече седма поред година, а потребителите търсят нещо по-ново и свежо.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари