Не съм убеден дали музикант може „къща да храни“, но геймър може и този факт се потвърждава в последните години многократно. Последният случай за това е свързан с професионален играч на Fortnite, за което разбираме от GameRant.

20-годишният Ейдън заработва доста добре: $150 000 от турнири, да не говорим за популярността му в Twitch и това, което му носят последователите му и даренията за него. И макар доста млад, Ейдън се оказва, че е един доста разумен младеж. Наскоро той платил студентския заем на своята майка, което го направи в живо предаване в платформата на Amazon.

Ейдън говори с майка си в стрийм по Twitch пред стотици негови последователи, включили се в директното предаване. Той ясно заявява на своята майка по телефона, че е изплатил целия размер на студентския ѝ заем. В началото тя реагира невярващо, съмнявайки се, че той даже може да направи по законен път. Когато обаче Ейдън я уверява, че това е самата истина, тя избухва в радостен плач. Когато се успокоява, младежът я съветва да не благодари на него, а на неговите последователи.

Както и подчертава Рори Йънг от медията, изявата на Ейдън представлява емоционална проява в средата на една платформа, на която искреността не е често срещана. Самият той също не стърпява чувствата си: „Целият треперя. Даже не мога да говоря в момента“, заявява той.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kockarche
Kockarche

Срамота. Да дават дарения на геймър. Вместо да даряват пари за болни, нуждаещи се или надарени деца които им трябват пари за да учат те дават пари на някакъв идиот който е мързелив и цял ден играе на игри. Докъде я докарахме.

ogo
ogo

Случайно едното да не би да пречи на другото?

Алекс
Алекс

В статията звучи все едно е някаква дарителска кампания а то си е бизнес както всеки друг. „Даренията“, са не много по различни от купуването на музикален диск например. Данъци, процент за платформата, договори със спонсори, и-тн. И както във всеки бизнес, не всички са забогатели, на един Ейдъм има хиляди които получат $100 за участие. Пък и хлапето се е потрудило за да изкара парите, много по-добре от тоновете „промотъри“ дето се навъдиха да си просят продукти от компаниите.

Николай
Николай

Те и в парламента седят, нищо не правят, крадат ,мамят и са много мързеливи ,ама им даваш пари нали? Дори не знаеш за какво им ги даваш.. Пуснат две три изказвания,че увеличават данъците и т.н ,било то за връщане на заем към Европейския съюз или каквото там са измислили тоя път,защото сигурно им трябват пари да си купят нещо ,съответно българският данъкоплатец в случая това си ти,както и много други хора като теб -им пълният гушите с парички,за да имат хубави коли,хубав и охолен живот,за сметка на това повечето хора в България живеят в мизерия Замисли се над това преди… Виж още »

956
956

kakvo de sa pravi jiveem v nai lainqnoto i idiotsko vreme…