Пуснаха най-старата РС игра Donkey в iTunes App Store

0
24

Магазинът за приложения на Apple – iTunes App Store – наскоро се сдоби с първата в света игра за персонален компютър Donkey, потвърдиха от MakeUseOf.com. Много малко хора знаят, че тази игра, всъщност, е създадена от Бил Гейтс – един от хората, които направиха компютъра един от най-масовите потребителски продукти в света. В ранните версии на операционната система DOS тази игра с изключително прост интерфейс се предлагаше безплатно.

В iTunes, обаче, ще трябва да заплатим $0,99 ако искаме да играем Donkey на своя iPad или iPhone. Сюжетът на играта, както и графиката й, въобще не са изменени. Отново играчът е поставен на мястото на водача на супер автомобил, който се движи с мълниеносна скорост по пътя и отново целта му е да се опита да не се блъсне в постоянно изпречващото му се отпред магаре. Младите потребители, които са свикнали с много по-сложни игри може и да не оценят достатъчно тази, но фактите са си факти: тази игра завинаги ще остане в историята.

Интересното е, че, според Бил Гейтс, играта е била завършена в 4 часа сутринта в един ден от далечната 1981 година. Той е неговите помощници разработили играта на един прототипен компютър IBM. Donkey никога не е била особено голям хит, но кой знае, ако не беше тя, може би днес нямаше да съществуват висококачествените игри, с които сме свикнали.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари