Пълноценен компютър в света на Minecraft без модове

2
68

Потребител на Reddit с псевдоним NorbiPeti публикува необичаен видеоклип, в който се демонстрира работата на пълноценен компютър, който работи във виртуалната среда на Minecraft. Много ентусиасти се опитваха да създадат нещо подобно, но тяхната работа се базираше на клиентски модове. Решението на NorbiPeti е по-интересно и пълноценно, като при него се използва виртуална машина.

 

NorbiPeti работи върху проекта за вграждане на пълноценен компютър в Minecraft още от 5-ти декември 2015 година. Сега прототипът е достъпен за всички желаещи. Това е модифициран свят на Minecraft, който трябва да се инсталира на сървъра. Като резултат от това, потребителите с обикновената, немодифицирана версия на Minecraft могат да използват пълноценен виртуален компютър, който работи под управлението на ОС Linux. В клипа се демонстрира работата на Lubuntu – дистрибуцията на Ubuntu с леката графична среда LXDE.

Предложеното решение не е особено сложно: предложеният Minecraft-сървър дава модифициран виртуален свят, в който има екран, но на екрана се извежда изображението на виртуалната машина, която също е инсталирана на сървъра. Потребителите могат да управляват този компютър и има емулация на компютърна мишка. NorbiPeti каза, че скоро ще добави и клавиатура.

 

Естествено, в този виртуален компютър също може да бъде стартиран Minecraft.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Възможностите там май нямат лимит !

Agentpat™
Agentpat™

Абе, може и така да е, но просто играта е безкрайно грозна и лично на мен ми се убива желанието да я играя. Очите ми започват да изпитват естетическа мъка, когато гледат Майнкрафт.