Може би вашият компютър е твърде слаб и не може да стартира интересните игри? А какво ще кажете за 3D шутър в електронната таблица Excel?

Понякога симбиозата на геймър и програмист дава интересни резултати – потребителите създават много интересни неща от програми, които съвсем не са предвидени за това. Много разработчици на компютърни игри използват Excel като платформа за своите проекти. Електронната таблица разполага с всички необходими формули и възможности, но е необходима богата фантазия. Така например, и сега може да се изтегли много добра Монополи за Excel.

Потребителят с никнейм C Bell отиде много по-далече и създаде пълноценен шутър на Excel по мотиви на популярната игра DOOM.

Играта е лабиринт, в който геймърът пътешества и при намирането на врагове ги унищожава с лазер. Интересно е, че графиката е обемна и това си е истински 3D шутър с карта, противници и стрелба. Естествено, той съвсем не изглежда като съвременните игри и навярно ще привлече вниманието само на програмистите и разработчиците на игри. От друга страна, в Steam сме виждали и по-лоши проекти.

Играта използва само формули и целият виртуален свят се генерира (именно генерира, няма предварително нарисувана карта). Не се използват VBA макроси и всичко е написано от нулата. Експериментът е интересен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари