По време на събитието PDX CON 2017 бе публикуван първия трейлър на играта Battletech, създадена от студиото Harebrained Schemes. Издател на това заглавие ще бъде Paradox Interactive.

Battletech е походова тактическа ролева екшън игра с роботи. Действието се развива във вселената MechWarrior. Събитията протичат през 3025 година в класическата вселена BattleTech, по време на непрекъснатите войни на Великите Благородни Домове. Геймърът трябва да стане командир на отряд наемници, включващ и няколко бойни робота BattleMech с техните пилоти. Групата ще бъде въвлечена в жестока междузвездна гражданска война. За да се оцелее в тази война е необходимо модернизиране на базата и бойните роботи, сключване на договори с феодалите, тактическо планиране и побеждаване на враговете на бойното поле.

Играта трябва да излезе още в края на тази година. Точна дата не се съобщава, но навярно това ще стане по време на коледните празници.

Новата игра се очаква да бъде интересна, понеже проектът е оглавен от Джордан Вейман, създател на MechWarrior и Mitch Gitelman, както и продуцент на серията MechCommander. Участва и Майк Маккейн, креативен директор на поредицата Shadowrun.

Проектът BattleTech бе с успешна кампания на Kickstarter и през месец ноември 2016 година събра $2,8 милиона при поискана инвестиция $250 хиляди.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари