Първото издание на Play Expo ще бъде тази есен в Манчестър

0
23

През тази година стартира ново игрално изложение. То ще се провежда в Англия и се казва Play Expo 2012. Първото издание на шоуто е запланирано за средата на октомври. На него ще бъдат представяни нови игри, но няма да бъдат забравени и легендарните ретро заглавия, съобщи Tech Spot.

На Play Expo 2012 ще бъде обърнато внимание както на конзолите, така и на игрите за PC. Организаторите очакват да привлекат около 10 хиляди участници през тази есен. Между 13 и 14 октомври достъп до поточно видео с кадри от изложението ще имат и половин милион зрители по интернет.

Организаторите смятат, че има голяма нужда от подобно събитие извън традиционните места като Лондон, където обикновено се провеждат такива изложения. Според Гордън Синклеър, който е в екипа на Play Expo 2012, проучванията са показали, че в Манчестър има нужда от геймърско изложение.

Ще има четири отделни зони. Първата ще се казва „now.play” и ще бъде фокусирана върху най-новите и предстоящи да излязат заглавия за Xbox 360, PS3, Wii и PC. Втората е наречена „re.play” и ще представя аркадни и пинбол машини, ретро игри и компютри от близкото минало. В третата зона „pro.play” ще се провеждат професионални турнири, а в „cos.play” ще има ролеви игри, дискусии и аниме.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари