В началото на миналата година в Интернет се появи радостен слух, който погали ушите на хорър феновете: Netflix ще създават филм по Resident Evil. По-късно този слух се потвърди, а сега се появи друг слух, който също звучи обнадеждаващо.

Според Redanian Intelligence, фенсайт, който се е специализирал в разкриването на информация около сериите по The Witcher и който е известен с попаденията си, работата по сериите ще започне през юни. Отново според информация на сайта, става дума за формат от осем епизода, всеки от които по 60 минути продължителност – формула, превърнала се в своеобразен стандарт за Netflix. Предварителните подготовки за сериите ще стартират още през април, а самият сериал ще се се снима в Южна Африка. Това означава, че това ще е трета локация за емблематичното заглавие – филмите по Resident Evil с Мила Йовович се снимаха основно в Мексико и Канада. От Rely on Horror спекулират, че, ако Netflix и Constantin Film следват графика на сериите по „Вещера“, и ако няма забавяния, то е вероятно да видим първия епизод от поредицата през пролетта на следващата година.

Освен тези слухове, друга информация, като сюжет, изпълнители и режисьорски и сценаристки екипи, нямаме все още. Не е известно и дали, сериите по RE ще се придържат към по-екшън ориентирания характер на филмите или ще се отклонят към по-традиционните хорър елементи. Дотогава обаче феновете на Resident Evil ще получат огромен подарък под формата на още един римастър – преработена версия на Resident Evil 3, която се очаква да се появина трети април.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари