Bethesda Game Studios не са известни, като най-продуктивното студио в света и почитателите на работата им знаят това. Когато Starfield излезе през 2023, тяхната предишна игра – Fallout 76 – ще е вече на пет години. А това, което е планирано за след това – Elder Scrolls 6, не е известно кога ще се появи. Тод Хауърд, който ще ръководи работата по двете игри, е наясно с този факт и му се иска геймърите да не трябваше да чакат толкова много. Хауърд обясни наскоро в подкаста на Лекс Фридман, че самият той не знае кога ще е готова една игра за премиерата си, но би му се искало това да е по-рано. „И на нас ни се иска същото. Иска ми се да не отнема толкова време, но това е положението. Имам предвид, че ако можех да се върна назад във времето, не бих заложил в плановете си да отнеме толкова време работата по играта, колкото е отнело“. Игрите на Bethesda обикновено изобилстват от разнообразно съдържание и хората, работещи по The Elder Scrolls 6 знаят, че такъв ще е случаят и с тази игра. Това до голяма степен променя и начина, по който разработчиците подхождат към работата по нея, допълва Хауърд.

Специално за TES6, Хауърд дава подробности и за концепцията, която мотивира екипа и го насочва в посоката, в която работи. „Ще се опитаме да я направим така че всички да са доволни. Хората играят игрите ни наистина дълго време. Skyrim е на 11 години и вероятно е все още най-играната ни игра. Не виждам отслабване на тази тенденция. Така че когато се замислиш за тези неща си казваш: „ОК, хората ще играят следващия Elder Scrolls десетилетие, две даже“, и това наистина променя начина, по който планираш нещата от самото начало“, допълва той. По отношение на The Elder Scrolls 6 конкретно, Хауърд разкрива любопитни неща от кухнята. Като например това, че първите концепции и конкретни идеи за играта са дошли преди 2018.

Първото, което са направили тук е нахвърлянето на базисни идеи, концептуални рисунки и самото начало на играта – откъде тръгва играта, какво ще прави, къде трябва да се озове. След завършването на този етап от работата, той и колегите му се заемат с музиката.Ето пример с Elder Scrolls 6. Очертаваме мястото на действието, какъв ще е тона, какви ще са големите характеристики тук. Обсъждаме началото на играта, което имаме от доста време вече. След това правим музиката. И така вече сме създали част от музиката за играта – това, което чувате в тийзъра, това беше направено през 2018. И продължихме да работим по нея“.От обясненията на Хауърд звучи така сякаш Bethesda са преминали ранните етапи от работата по TES6 и да се надяваме, че ще я видим по-рано от очакваното.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари